Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

A-positive @ Description


Σάββατο 23 Οκτωβρίου
23:30

@ Description
Λουδία 1, Πλατεία Μοριχόβου

Οι A-positive επιστρεφουν στον τοπο του εγκληματος για να θυμισουν στους παλιους και να μαθουν στους νεους τι εστι Rock σε ολες τις εκδοχες του! Old new classic punk surf 60's 70's 80's 90' rock covers, καθώς και τραγουδια απο την δισκογραφικη τους δουλεια "Mind The Gap ".
Be there

BIO
Μια συγκυρία συμπτώσεων τον Ιούλιο του 2002 έφερε κοντά πέντε διαφορετικούς ανθρώπους με
κοινά χαρακτηριστικά, την αγάπη για τη μουσική και την έκφραση έντονων συναισθημάτων μέσω αυτής. Το όνομα θα προέκυπτε μερικά χρόνια αργότερα, όταν η μπάντα με μια βιντεοκάμερα και μια λίστα με προτεινόμενα ονόματα στο χέρι ξεχύθηκε σε πολυσύχναστους δρόμους της Θεσσαλονίκης, γιατί ήθελε τη γνώμη του νεανικού κοινού σχετικά με το ποιο θεωρούσαν καταλληλότερο όνομα για το συγκρότημα.
“A Positive” ήταν το όνομα που κέρδισε τις προτιμήσεις του κόσμου και αμέσως το πιο θετικό συγκρότημα της πόλης άρχισε την μουσική του πορεία.
Πρώτος σταθμός στο μουσικό τους ταξίδι ήταν στην οδό Bύρωνος, στο Funkey Live Stage, όπου οι “A Positive” εμφανίζονταν σταθερά για 2 χρόνια κάθε Σάββατο, διασκευάζοντας επιτυχίες γνωστών rock συγκροτημάτων. Εκεί το συγκρότημα κατάφερε να κερδίσει τις πρώτες θετικές εντυπώσεις. Ακολούθησαν μια σειρά επιτυχημένων εμφανίσεων και σε άλλες μουσικές σκηνές της Θεσσαλονίκης, εδραιώνοντας το συγκρότημα ως ένα από τα πιο δυναμικά σχήματα της τοπικής underground σκηνής. Οι γεμάτες ενέργεια live εμφανίσεις, οι οποίες πλαισιώνονται από επιβλητικές κιθάρες και δυναμικό drum & bass ήταν και είναι τα χαρακτηριστικά που κέρδισαν το ενδιαφέρον του κοινού, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός σκληρού πυρήνα fan ο οποίος στηρίζει την μπάντα στις live εμφανίσεις της και στα διάφορα δρώμενα που συμμετέχει. Το 2006 το σχήμα μπαίνει στο στούντιο για την παραγωγή της δικής του μουσικής και ουσιαστικά ξεκινάει η κυοφορία του Mind the Gap. Τότε αρχίζει να αναπτύσσεται και η μουσική ταυτότητα των “A Positive”. Κύριο χαρακτηριστικό το πάντρεμμα του κλασσικού με του καινούριου. Ο alternative rock ήχος της νέας χιλιετίας συνδυασμένος με πολυφωνικές μελωδικές γραμμές, μαζί με αγγλικό στίχο φιλτραρισμένο από τις ανησυχίες ελληνικών ποιητικών επιρροών, δίνει μια φρέσκια και εντελώς καινούρια άποψη για τη σύγχρονη μουσική.

Σημαντικές στιγμές - Διακρίσεις:
Σημείο σταθμός για το συγκρότημα ήταν η διάκριση της πρώτης θέσης στο διαγωνισμό C.R.F. (Competition Rock Festival), που συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Θεσσαλονίκης και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Νεολαίας. Η διάκριση αυτή τους άνοιξε το δρόμο για εμφανίσεις και σε άλλες πόλεις, οι οποίες στέφτηκαν κι αυτές με επιτυχία. Στη συνέχεια της πορείας τους, καθοριστική ήταν η απόφαση να δημιουργήσουν ένα ιδιωτικό studio ηχογραφήσεων έτσι ώστε να πειραματιστούν με τη δική τους μουσική. Με την ολοκλήρωση του νέου τους studio και λίγους μήνες μετά, δημιουργείται το πρώτο demo με δείγματα δουλειάς από τον επερχόμενο τους δίσκο. Εκείνη την περίοδο, οι A Positive αναζητώντας δισκογραφική εταιρία αποφάσισαν να δοκιμάσουν την τύχη τους πρώτα στο εξωτερικό, δηλώνοντας συμμετοχή στο Midem Music Festival, που διοργανώνεται κάθε χρόνο στις Κάννες της Γαλλίας. Εκεί το συγκρότημα για το demo που παρουσίασε, έλαβε πολύ θετικά σχόλια, από εκπρόσωπους δισκογραφικών εταιριών ανά τον κόσμο και πήρε σημαντική εμπειρία. Λίγους μήνες μετά και με τη βοήθεια του μουσικού παραγωγού Jimmy Bitzeni, οι "A Positive" ολοκλήρωσαν όλα τα ηχογραφήματα του πρώτου τους δίσκου με τίτλο “Mind the Gap”. Στο αποκορύφωμα της μέχρι τώρα καριέρας τους, οι A-Positive κυκλοφορούν το “Mind the Gap” με την δισκογραφική εταιρία Pan-Vox/Lyra και διανέμονται πανελλαδικώς.

Ο πρώτος δίσκος των "A Positive" περιλαμβάνει τις επιτυχίες “Emergency”,
“A Man Misunderstood”, “Naïve” καθώς και την ερωτική μπαλάντα “Repeating your Song”.

Οι "A Positive" από το ξεκίνημα τους έως και σήμερα, έχουν καταφέρει να αφήσουν το στίγμα τους μέσω των εκρηκτικών τους εμφανίσεων.
Το συγκρότημα γεμάτο θετική ενέργεια, επιβλητικές κιθάρες, εκρηκτικές μπασογραμμές και groovy drums, έρχεται να γεμίσει το “κενό” της μουσικής μας καθημερινότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...