Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Έφυγε από τα Υπόγεια Ρεύματα ο A. Καλτσάς

Αποχώρισε από τα υπόγεια ρεύματα ο μπασίστας τους Απόστολος Καλτσάς μετά από κοινή πορεία 9 περίπου χρόνων. Ο Απόστολος ήταν μέλος των «Ρευμάτων» από το 2004 και έχει συνεργαστεί με διάφορα άλλα μουσικά σχήματα και καλλιτέχνες («Τρίφωνο», «Άνεμος», Χρήστος Θηβαίος, Πάνος Μουζουράκης κ.α.), αλλά έχει παρουσιάσει και έναν προσωπικό δίσκο με τίτλο Μυθοτοπία (2010).
Όπως έγραψε και ο ίδιος στον τοίχο του στο Facebook στις 1/10/2012:

“Ύστερα από 9 όμορφα χρόνια κοινής δημιουργικής πορείας με τα Υπόγεια Ρεύματα και εκατοντάδες χιλιάδες χιλιόμετρα περιοδειών ήρθε η ώρα να χωρίσουν οι δρόμοι μας παραμένοντας βέβαια πάντα πολύ καλοί φίλοι, έχουμε άλλωστε μοιραστεί τόσα πολλά..Εύχομαι καλή συνέχεια στα παιδιά με τον νέο τους μπασίστα, το Νίκο και προχωράω με ταχείς ρυθμούς στην ηχογράφηση του δεύτερού μου δίσκου!
...Είναι πολύ ωραίο να μηδενίζεις...Ειδικά αυτές τις εποχές...Καλή αντάμωση!!!”
Την θέση του ως μπασίστας στα «Υπόγεια Ρεύματα» θα πάρει ο Νίκος Γιούσεφ.
Εμείς του ευχόμαστε καλή πορεία σε ότι και αν κάνει.
Γιώργος GeAr Αραμπατζής

Bio
Ο Απόστολος Καλτσάς ξεκίνησε ν’ ασχολείται με τη μουσική από τα παιδικά του χρόνια μαθαίνοντας ακορντεόν στο Δημοτικό Ωδείο Λαμίας όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε. Αργότερα μεταπήδησε στο πιάνο και τα κρουστά μέχρι που τον κέρδισε το ηλεκτρικό μπάσο στο οποίο υπήρξε μαθητής του Γιώργου Φακανά.
Από το 2004 είναι μέλος του δημοφιλούς συγκροτήματος Υπόγεια Ρεύματα αλλά συνεργάζεται τακτικά και με τα σχήματα "Άνεμος", "Τρίφωνο" καθώς και με τον τραγουδιστή Απόστολο Ρίζο. Ως μουσικός-performer έχει εμφανιστεί σε πολυάριθμα φεστιβάλ σε Γαλλία, Πολωνία, Τουρκία, Γερμανία και Η.Π.Α.
Το 2005 εξέδωσε την πρώτη του συνθετική δουλειά με παιδικά τραγούδια για το παραμύθι "Το ασημένιο ρομποτάκι με το κόκκινο φωτάκι" – όπου είχε την τιμή να ερμηνεύσουν κομμάτια του ο Σπύρος Σακκάς και η Μαρία Ναυπλιώτου μεταξύ άλλων – και το 2010 εκδόθηκε από τη δισκογραφική Παρουσία ο κύκλος τραγουδιών σε δικούς του στίχους και μουσική "Μυθοτοπία" που αποσπά πολύ καλές κριτικές. Στο δίσκο αυτό συμμετέχει μια πλειάδα από τους καλύτερους Έλληνες μουσικούς ενώ ερμηνεύουν πασίγνωστοι καλλιτέχνες όπως ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Χρήστος Θηβαίος, ο Πάνος Μουζουράκης και η Μάρθα Φριντζήλα.
Έχοντας αποφοιτήσει από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών ασχολήθηκε ενεργά με το θέατρο κι έγραψε πρωτότυπες μουσικές για πολυάριθμες παραστάσεις ενώ διετέλεσε μουσικός κι ενορχηστρωτής της φημισμένης παράστασης "Ήρωες" στο Μικρό Παλλάς για 2 χρόνια. (πηγή βιογραφικού: musiccorner.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...